Kringloop Zeist gaat voor Groene winst op Black Friday

Communicatie SDZ (JvdB) 24-11-2022

Begin

25-11-2022 om 09:00

Einde

25-11-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op Green Friday maken we een statement tegen Black Friday: de dag waarop we massaal de winkels en webshops bestormen voor de goedkoopste deals. Al die impulsaankopen zorgen voor enorme overconsumptie. Met als gevolg dat we onze aarde in rap tempo uitputten.

Dat moet en kan anders. Daarom kiezen wij op 25 november niet voor Black Friday, maar voor Green Friday. Samen met zoveel mogelijk consumenten en bedrijven zeggen we ‘nee’ tegen Black Friday deals.

 

Hergebruik

Op Green Friday worden de positieve effecten van hergebruik extra onder de aandacht gebracht. Het kan echt: leuk én voordelig shoppen – goed voor de klant en duurzamer voor de wereld. Voor een gemiddeld Nederlands huishouden geldt namelijk dat de aankopen van nieuwe spullen maar liefst een derde deel bedraagt van de totale CO2-uitstoot. Met Green Friday willen we vooral de positieve impact van tweedehands shoppen benadrukken. Want één kilogram hergebruik staat gelijk aan één kilogram CO2-besparing.

 

Bewust

Met deze dag willen we iedereen bewust maken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die de aankopen van Black Friday met zich meebrengen. Van de productie tot en met het vervoer. Veel nieuwe producten worden van ver vervoerd met containerschepen. Zestien mega containerschepen zorgen bijvoorbeeld voor bijna net zo veel zwavel uitstoot als 50 miljoen auto’s bij elkaar. Daarnaast wonen er in 2050 10 miljard mensen op onze aardbol en is het noodzakelijk dat we inzetten op een circulaire economie waarin producten en grondstoffen efficiënt worden ingezet en hergebruikt.

 

Groene winst

Met Green Friday bieden we het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je “gratis” een kilogram CO2-besparing. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Daarnaast doneert Kringloop Zeist 50% van de dagomzet op Green Friday aan de voedselbanken in de regio. Als sociale onderneming dragen we hiermee bij aan één van de ontwikkelingsdoelen: geen honger. We zeggen dus ‘ja’ tegen Green Friday! Jij ook?

Cookie-instellingen