Bijeenkomst Sterrenberg Aardgasvrij op 15 december

Communicatie SDZ (JvdB) 08-12-2022

Begin

15-12-2022 om 20:00

Einde

15-12-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tennisvereniging Soesterberg, Kerklaan 4 in Huis ter Heide

Bewonersvereniging Sterrenberg organiseert samen met Mijn Groene Huis de bijeenkomst ‘Sterrenberg aardgasvrij’ op donderdag 15 december om 20.00 uur. Doel van de bijeenkomst is te inventariseren wat voor initiatieven en ideeën er in de wijk zijn en te delen wat mogelijke oplossingen zijn om afscheid te nemen van aardgas. De bijeenkomst is bij de Tennisvereniging Soesterberg, Kerklaan 4 in Huis ter Heide

In 2050 moet iedereen afscheid genomen hebben van aardgas. Dat is nog ver weg maar door de enorme prijsstijgingen van aardgas is het nu al sneller rendabel om over te gaan op een andere warmtebron. De woningen in Sterrenberg zijn vrij nieuw en al goed geïsoleerd. Daarom zijn ze relatief gemakkelijk van het aardgas af te halen.

De bewonersvereniging Sterrenberg denkt graag mee en heeft al wat vooronderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen. Dat kan bijvoorbeeld een individuele of een collectieve warmtepomp zijn. Op de avond is er een presentatie van deskundige Frans Pieper over de opties. Een paar bewoners hebben daarnaast al de stap naar aardgasvrij gemaakt of zijn zelf aan het kijken of er oplossingen zijn waar meerdere bewoners aan mee kunnen doen (kleine collectieven). Met de aanwezige bewoners kijken we hoe we verder gaan met dit proces. Het is de bedoeling dat in 2023 meer bijeenkomsten in de wijk georganiseerd gaan worden rondom dit thema. 

Aanmelden kan via secretariaat@bewonersverenigingsterrenberg.nl

 

Drone foto van Sterrenberg, fotograaf Mel Boas.

Cookie-instellingen