Lezing: De bijzondere wereld van de wilde bij

Fons Pennings 22-02-2023

Begin

29-03-2023 om 20:30

Einde

29-03-2023 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Lezing door Zeist Zoemt Duurzaam na afloop van de jaarvergadering van de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West 29 maart 2023 20.30 uur, De Koppeling, De Clomp 1904, 3704 KS Zeist.

Op 29 maart vertellen Anne Brandenburg en Truus Kortenhorst van de Werkgroep graag over de bijzondere wereld van de wilde bij. Veel mensen hebben wel gehoord van honingbijen en hommels. Maar er is nog een soort, de solitaire bij, en die is veel minder bekend, maar zeker zo interessant.

Tijdens deze lezing komen de verschillen tussen de soorten bijen aan de orde, maar ook hoe ze leven, wat ze eten en waar ze hun nest maken. Wilde bijen zijn heel belangrijk voor ons. Wij hebben wilde bijen nodig voor onze voedselvoorziening en ze spelen een cruciale rol in de variatie aan planten, struiken en bomen die we hebben. Wilde bijen zorgen voor biodiversiteit en ze zijn afhankelijk van biodiversiteit.

Het gaat niet goed met de biodiversiteit en de wilde bijen. Gelukkig kun je heel veel doen in je eigen tuin en omgeving om te zorgen dat wilde bijen het hele jaar door kunnen eten en plekjes hebben voor hun nestjes. Je hoeft er echt geen bijendeskundige te zijn om bijen een betere toekomst te geven. 

We hopen je te zien op 29 maart en we brengen informatiemateriaal mee die je kunt gebruiken om je tuin bij vriendelijker te maken.

Cookie-instellingen