NK Tegelwippen: Tegels aanmelden voor de Tegeltaxi

Bas Duijkers 15-05-2023

Begin

15-05-2023 om 00:00

Einde

24-05-2023 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Zeist doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. Het doel is zoveel mogelijk tegels in Zeist te vervangen voor groen. Dat ziet er beter uit, biedt koelte bij hitte en voorkomt wateroverlast. De Tegeltaxi komt ze 31 mei gratis ophalen

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is weer in volle gang. Het idee? Tegels vervangen voor groen. Want dat ziet er veel leuker uit, biedt koelte bij hitte en voorkomt wateroverlast. Ook houden planten water vast bij droogte en vergroten ze de leefruimte voor dieren.

Doet u ook mee? Haal dan tegels uit uw tuin en meld ze aan. We gaan – net als vorig jaar – in 2023 de ‘strijd’ aan met gemeente Woerden. Bekijk de tussenstand.

Tegels gratis opgehaald

De gemeente Zeist haalt uw oude tegels gratis op. Meld u aan via klimaatklaar@zeist.nl. Dit kan tot en met 24 mei voor de Tegeltaxi van 31 mei. Zelf tegels wegbrengen kan ook, bij de Biga Groep: Thorbeckelaan 3 in Zeist (maandag-vrijdag, 8.00-16.00 uur).

Waarom tegelwippen
Het klimaat verandert. Daarom we moeten ons voorbereiden op lange droge of juist heel natte periodes. Schoon regenwater stroomt nu vaak in het riool. Maar het is beter als het in de grond zakt. Zo werkt de bodem als een spons en overbruggen we droogtes beter.

Ook bijdragen? Kijk hoe we samen onze gemeente klimaatklaar maken.

Cookie-instellingen