Onderhoudsdag Bijenoase 't Sluisje

Bas Duijkers 29-08-2023

Begin

16-09-2023 om 10:30

Einde

16-09-2023 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Achter basisschool De Sluis, Kopppelweg 131, Zeist

Achter basisschool De Sluis (Zeist-West) ligt de bijenoase. Een uniek plekje voor de Wilde Bijen. Er groeien veel verschillende planten om de 365 wilde soorten van voldoende voedsel te voorzien. Tijdens de werkdag wordt er voor gezorgd dat deze variatie aan planten in stand blijft. Help je mee?

De bijenoase is een succes!
logo bee-foundationEen aantal keer per jaar wordt er gewerkt op bijenoase ‘t Sluisje in Zeist om ervoor te zorgen dat de wilde bijen ruim voldoende voedsel hebben. Dit doen we door in verschillende fases te maaien met de zeis en het maaisel af te ruimen. Te veel van dezelfde planten halen we weg. Zo blijft er voldoende variatie en is er ruimte voor verschillende soorten planten om te bloeien. En het loont! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders verdrievoudigd! Het is dus letterlijk van levensbelang voor hen dat deze oase een diversiteit aan planten en bloemen blijft behouden.

Kijk ook op https://bee-foundation.nl/project/bijenoase-het-sluisje/ voor meer informatie.

Ook meehelpen?
Wilt u ook bijdragen aan het welzijn van de insecten op de oase? Op zaterdag 16 september a.s. bent u welkom vanaf 10.30 uur op het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131 in Zeist-West. Doe stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, wat te drinken en een lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee, koek en gereedschap.

Behalve werken in de buitenlucht en de insecten op de bijenoase helpen, kunnen de imker en andere natuurspecialisten u veel interessante dingen vertellen over de oase en haar bewoners. Zo kunt u zich laten informeren hoe u zelf een plantje kunt bijdragen om uw tuin, balkon of omgeving bij- en insectvriendelijk te maken. En dat hoeft niet veel te kosten!

Aanmelden
U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bijenoase.nl of u kunt op de dag zelf langskomen.

Cookie-instellingen