Duurzaam Café #2 - Kromme Rijncorridor

Redactie Samen Duurzaam Zeist 30-01-2024

Begin

20-03-2024 om 20:00

Einde

20-03-2024 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Idea - Markt 1

Iedere derde woensdag van de maand organiseert Samen Duurzaam Zeist een Duurzaam Café. Daar brengen we op laagdrempelige wijze een duurzaam thema voor het voetlicht. Op woensdag 20 maart staat het Duurzaam Café in het teken van: de Kromme Rijncorridor. Sluit je aan?

Het Duurzaam Café is speciaal bedoeld voor Zeistenaren die iets meer willen weten over of doen met duurzaamheid. De opzet van de avond is eenvoudig. Na een introductie starten we met een inspirerende spreker met kennis en ervaring over het thema. Na ongeveer 20 minuten is er alle ruimte voor vragen. Ben je benieuwd naar het programma van woensdag 20 maart? Lees dan snel verder!

Programma

Op woensdag 20 maart staat het Duurzaam Café in het teken van de Kromme Rijncorridor. De Kromme Rijncorridor is een groen gebied in het westelijk buitengebied van gemeente Zeist. Het gebied vormt de natuurlijke overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn. Daarnaast is het een strategische verbinding tussen de Langbroekerwetering en de Vechtplassen.

Siert de Vos - geboren en getogen Zeistenaar én werkgroeplid bij de werkgroep Kromme Rijncorridor - vertelt tijdens het Duurzaam Café over de natuur en het toekomstperspectief van dit bijzondere stukje groenland.

De werkgroep Kromme Rijncorridor ziet grote kansen om dit gebied een duurzaam toekomstperspectief te geven. Natuur en biodiversiteit, klimaatadaptatie, kringlooplandbouw en recreatie zijn daarbij de belangrijkste dragers van het landschap. Siert neemt ons mee in zijn verhaal over dit perspectief en over Mansholt (geestelijk vader van het Nederlands landbouwbeleid en voormalig Voorzitter van de Europese Commissie) en Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), ruimtelijke ontwikkelingen, de toekomst van de Kromme Rijncorridor, de kansen voor de boeren en wat Zeist en de regio kunnen betekenen in de grote vragen over klimaat en biodiversiteit.

Na afloop is er tijd om na te praten onder het genot van een lekker koptje koffie of thee.

Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Locatie: Bibliotheek Idea (Markt 1 in Zeist)
Aanmelden: mail naar info@samenduurzaamzeist.nl (niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld)

Op de foto boven: Siert de Vos leunt tegen een bankje waar Mansholt zich realiseerde dat alles radicaal in de Nederlandse landbouw anders moest. Een besef dat tot hem kwam nadat hij het rapport van de Club van Rome (1971) had gelezen.

Onderwerp aandragen

Met een klein team van enthousiaste mensen kiezen we de onderwerpen van de avonden en benaderen we betrokken en geïnformeerde inwoners uit Zeist en omstreken. Wil je een onderwerp aandragen voor het Duurzaam Café? Stuur ons een berichtje via info@samenduurzaamzeist.nl.

Volgende edities

Wil je op de hoogte blijven van de volgende edities? Abonneer je dan hier op onze mailinglijst. Je krijgt dan een mailtje wanneer het volgende Duurzame Café eraan komt. Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven. 

Cookie-instellingen