Bijen redden bij Bijenoase 't Sluisje

Redactie Samen Duurzaam Zeist 22-05-2024

Begin

29-06-2024 om 10:30

Einde

29-06-2024 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Een aantal keer per jaar wordt er gewerkt op bijenoase ‘t Sluisje in Zeist om ervoor te zorgen dat de wilde bijen ruim voldoende voedsel hebben. Kom je helpen op 29 juni?

We gaan maaien met de zeis en we ruimen het maaisel af. Te veel van dezelfde planten halen we weg. Zo blijft er voldoende variatie en is er ruimte voorverschillende soorten planten om te bloeien. En het loont! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders verdrievoudigd! Het is dus letterlijk van levensbelang voor hen dat deze oase een diversiteit aan planten en bloemen blijft behouden.

Kijk ook op https://bee-foundation.nl/project/bijenoase-het-sluisje/ voor meer informatie.

Wilt u ook bijdragen aan het welzijn van de insecten op de oase? Op zatredag 29 juni a.s. bent u welkom vanaf 10.30 uur op het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131 in Zeist-West. Doe stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, wat te drinken en een lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee, koek en gereedschap.

Behalve werken in de buitenlucht en de insecten op de bijenoase helpen, kunnen de imker en andere natuurspecialisten u veel interessante dingen vertellen over de oase en haar bewoners. Zo kunt u zich laten informeren hoe u zelf een plantje kunt bijdragen om uw tuin, balkon of omgeving bij- en insectvriendelijk te maken. En dat hoeft nietveel te kosten!

U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bijenoase.nl of u kunt op de dag zelf langskomen.

Cookie-instellingen