4 sterren bijenhotel

Anne-Marie Bergervoet 06-04-2019
2558 keer bekeken 1 reacties

Na er eerst 2 gekocht te hebben, toch zelf aan de slag gegaan en een super de luxe bijenhotel gemaakt.

Dit voorjaar is er heel veel aandacht voor het "vergroenen van je tuin". Steenbreek, Zeist Zoemt Duurzaam en het tuinplantenasiel: het inspireerde me om ook eens naar onze eigen tuin te kijken. We hebben al veel groen, geen tegels (wél grind), vruchtbomen en veel bloeiende planten. Maar eigenlijk heb ik nog nooit naar al dat moois gekeken door de ogen van een insect. Want die hebben vragen als: wat valt er te eten, kan ik ergens schuilen en  waar leg ik mijn eitjes.

Oké. Met dat eten zit het wel snor. Vanaf februari tot ergens in oktober bloeit er altijd wel iets in de tuin: de wilde pruim is nu uitgebloeid maar de mahonia staat nog volop te geuren en trekt veel insecten. De overige bomen en planten volgen en dat gaat zo door tot eind september/oktober met de hemelsleutel als hekkensluiter.

Aan schuilplaatsen geen gebrek: er staan genoeg bomen en struiken met een dichte takkenstructuur en sinds vandaag hangt er een prachtig bijenhotel (vind ik zelf). Gebouwd volgens de instructies en op een zonnige plek opgehangen. Veel mooier dan de twee die ik eerder kocht. Met veel meer kans dat bijen dit hotel gaan gebruiken om te schuilen en eitjes te leggen. Op 13 en 14 april is er de nationale bijentelling. Eens kijken wat "de oogst" in mijn achtertuin is die dag.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Rianne Strijker

09-04-19 om 9:55

Wow! Die is inderdaad heel mooi! Dit ga ik zeker ook eens doen samen met mijn dochter. Dennenappels genoeg hier in de buurt :)

Cookie-instellingen