Het klimaatakkoord is er.. wat nu?

03-07-2019
4183 keer bekeken 0 reacties

Het kabinet heeft het klimaatakkoord gepresenteerd. Maar wat nu?

Nu het klimaatakkoord gepresenteerd is, gaan we ons buigen over de vragen: wat nu? hoe pakken we dit aan? en zijn we wel of niet tevreden over dit akkoord?

Persoonlijk ben ik teleurgesteld over dit gepresenteerde akkoord. Echte grote stappen voorwaarts gaan we hier niet mee zetten, er zitten opmerkelijke keuzen (en niet-keuzen) in, en er wordt onvoldoende gefocused op het door iedereen (burgers, bedrijven, overheid) naar rato bijdragen en dus terugdringen van de negatieve klimaateffecten. 

En natuurlijk willen we dit alles betaalbaar houden maar dan moeten we in de 'businesscase' ook wel alle baten meenemen. Want hoeveel is ons een gezondere samenleving waard? Hoeveel gaan we besparen in de zorg als we minder milieu en klimaatslachtoffers hebben? En als we nu meer werkgelegenheid en een stimulantie van de lokale economie veroorzaken, dan is er dus financieel economisch niets aan de hand?

Op 17 juli staat er een bijeenkomst gepland om met elkaar na te denken of we in Zeist 'iets hebben' aan het 40-puntenplan van Urgenda. Doordat het klimaatakkoord er nu ligt, krijgt deze bijeenkomst een iets bredere betekenis. Denk dus met ons mee en kom op 17 juli naar genoemde bijeenkomst (zie agenda en meld je vooral aan!)

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen