REAL TALK over klimaat en dilemma’s

Anne-Marie Bergervoet 19-05-2020
2814 keer bekeken 0 reacties

Op maandagavond 18 mei zien we elkaar online. Sommigen drinken een kopje thee, iemand krijgt de koffie aangereikt van een liefhebbende huisgenote.

We willen allemaal weten hoe je het beste een gesprek kan voeren over klimaat dilemma’s. We zijn benieuwd of REAL TALK ons daarbij kan helpen. De kern van REAL TALK is open luisteren en authentiek zijn.

Stel je voor je bent bij een vriend uitgenodigd om te komen barbecueën. Hij weet dat je vegetariër bent en heeft twee heerlijke vegetarische hamburgers voor je gehaald. Die liggen mooi te roosteren naast een enorme berg vlees. Het begint je tegen te staan al die vleesconsumptie, je weet  de impact van de vleesindustrie op het klimaat  en zou willen dat veel meer mensen veel minder vlees zouden eten. Hoe praat je daarover met je vriend?

Oefening baart kunst zeggen ze en dat is in dit geval ook zo. In het anderhalve uur dat we online zijn doen twee mensen net alsof ze de vegetariër en vriend zijn. Het gesprek is lastig en met zijn allen merken we dat zoeken naar iets gemeenschappelijks belangrijk is om verbinding met de ander te ervaren, het gesprek open te houden en werkelijk naar elkaar te luisteren. En, wil je als vegetariër dat gesprek voeren dan kun je beter ophouden met de ander te willen overtuigen van je gelijk en in plaats daarvan iets van je kwetsbare kant laten zien om uit te vinden wat de ander echt beweegt.

Er zijn natuurlijk nog heel wat klimaat dilemma’s die we allemaal dagelijks tegenkomen. Wie weet komen die de volgende keer op tafel. Doe vooral een keer mee en kijk of je in je eigen omgeving er verder mee kunt oefenen. De volgende REAL TALK is op maandag 22 juni om 20:00 en weer onder de prettige en ontspannen leiding van Bram Tjaden. Opgeven via info@samenduurzaamzeist.nl.

 

Willy Douma

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen