Caroline de Witt over boomspiegels adopteren

Hans Snel 19-03-2021
1392 keer bekeken 0 reacties

Caroline de Witt heeft het onderhoud van drie boomspiegels in haar straat overgenomen van de gemeente. In dit blog vertelt zij erover.

Door een buurman, die werkzaam is voor Samen Duurzaam Zeist, werd ik gevraagd om iets te vertellen over de drie boomspiegels, die ik voor mijn huis op de Julianalaan heb geadopteerd. Ik heb twee jaar geleden aan de gemeente gevraagd de boomspiegels niet meer te laten onderhouden door de Biga Groep. Daarna heb ik de zandgrond rond de esdoorns zoveel mogelijk afgegraven en vervangen door goede potgrond. Hier gaat ieder jaar weer een laag compost over, als de boomspiegels zijn ingezaaid. Dit inzaaien doe ik eind maart/begin april. Daarna moet het zaaigoed goed vochtig gehouden worden. Mijn favoriete eenjarigen zijn nachtschone, bijenvoer, komkommerkruid, goudsbloemen en lage afrikaantjes. Er is qua kleur en bloei steeds wat te zien en de bloeiende planten trekken veel insecten aan. Op dit moment staan de voorjaarsbollen nog in bloei, maar ik kan niet wachten tot het zaaigoed uitkomt...

Ik  hoop dat door de Klimaatbestendige Weken van Samen Duurzaam Zeist er meer mensen aan de slag gaan om Zeist nog groener & gezelliger te maken. Op zaterdag 3 april en zaterdag 10 april, van 11.00 tot 14.00 uur ben je van harte welkom, zodat ik je meer kan vertellen over mijn “minituintjes” op de Julianalaan. Tot dan!

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen