Willy Douma: "Duurzaamheid is de basis van het leven"

Hans Snel 05-01-2022
2542 keer bekeken 0 reacties

Verduurzamen willen we allemaal. Maar hoe doe je dat en hoe hou je daarbij oog voor elkaar? Het volgende interview van Bram Tjaden in het kader van ‘Verbindend Verduurzamen’ is met Willy Douma, coördinator van Samen Duurzaam Zeist.

“We zijn ons er te weinig van bewust dat duurzaamheid de basis is van al het leven. Ook dat van ons mensen. Dat houdt in dat wij onszelf als onderdeel van de natuur zouden moeten ervaren. En deze niet primair zien als een gebruiksvoorwerp. Met meer interesse, respect en echte verbinding met de natuur om leren gaan. Daar zet ik me voor in, hier in Zeist.

Want gebruik kan makkelijk overgaan in misbruik. Mijn vader wees me er al op dat je een papiertje niet zomaar weg kan gooien. Vervuiling met alle gevolgen van dien heeft me altijd enorm aangegrepen en ertoe geleid dat ik biologie en later milieukunde ben gaan studeren. In mijn werk (o.a. bij HIVOS, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking) kwam ik wereldwijd in contact met allerlei heftige vormen van door de mens gecreëerde ecologische rampspoed.”

Lees het volledige interview in De Nieuwsbode.

Foto: Kaka Lee

Dit is deel 10 in de serie "Verbindend verduurzamen". Vorige delen vind je hier:

deel 9 - Michel Scholte

deel 8 - Herman Wierenga

deel 7 - Joost van Ettekoven

deel 6 – Eleonor Platt

deel 5 - Eline Melman

deel 4 - Aziz Kaouass

deel 3 - Emmanuelle van Tuijn

deel 2 - Harun Bozz

deel 1 - Said Arab

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen