Windmolenpuzzel in Zeist

Communicatie SDZ (JvdB) 01-02-2022
1242 keer bekeken 0 reacties

Om aan de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen, zal Nederland voor 2030 meer groene energie moeten opwekken. Windmolens zijn hiervoor een ideaal middel, alleen juicht niet iedereen de komst ervan toe.

De gemeenteraad heeft in juli 2019 in de Routekaart bepaald dat Zeist zo snel mogelijk en uiterlijk in 2050 energieneutraal wil zijn. Dit betekent: fors besparen op het energieverbruik en het duurzaam opwekken van de energie die er dan nog nodig is.

Dat is geen gemakkelijke opgave. We kunnen in Nederland niet zonder windenergie om deze doelstellingen te halen, maar wie zit er te wachten op een windmolen in zijn achtertuin?

Volg de artikelen in de Nieuwsbode waar onder andere Rik Harmsen van de Nederlandse WindEnergie Associate (NWEA) en Jan Jaap Tiemersma van de Nederlandse Vereniging  Omwonenden Windturbines hun visie delen.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen