Klimaatambassadeurs gezocht

Hans Snel 20-01-2021

De Natuur en Milieufederatie Utrecht is in 2021 gestart met het opleiden van klimaatambassadeurs. Daarvoor zoeken we bewoners en vrijwilligers die graag klimaatambassadeur willen worden.

Bewoners verder helpen

We krijgen vaker te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Hete zomers, lange perioden van droogte of juist wateroverlast bij korte en hevige neerslag, het komt steeds vaker voor. Het is belangrijk om onze leefomgeving hierop aan te passen, zodat we beter bestand zijn tegen deze omstandigheden. Maar veel mensen vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen bij het klimaatbestendig maken van hun huis, tuin en buurt. De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers op tot klimaatambassadeur.

Een klimaatambassadeur heeft interesse in klimaatadaptatie en wil graag samen met anderen aan de slag om concrete maatregelen te nemen. Een klimaatambassadeur helpt andere bewoners in de eigen gemeente met vragen of advies, of kan lokaal activiteiten opzetten en organiseren naar eigen inzicht.

Opleiding

De afgelopen tijd hebben zich al 21 ambassadeurs uit 11 verschillende gemeenten in de provincie Utrecht bij ons aangemeld. Aanmelden als klimaatambassadeur kan nog steeds! De NMU verzorgt een programma met een aantal basistrainingen en kan helpen bij het organiseren van activiteiten. De eerste training is op dinsdagavond 19 januari.

Meer informatie

Lees hier meer over het project en wat het inhoudt om klimaatambassadeur te zijn.
Contact via: Jeannine van Bree (j.van.bree@nmu.nl, 06-41525475)

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen