Energie-bespaarmaatjes

Hans Snel 07-04-2021

Als energie-bespaarmaatje ga jij bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. We richten ons vooral op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen.

Word jij één van onze energie-bespaarmaatjes?

Voor de een is energie besparen een koud kunstje. De ander worstelt ermee. Wat is er nu mooier dan elkaar hierbij te helpen? Vooral voor mensen met een hoge energierekening en een smalle beurs is dit een uitkomst. Dus ben jij best handig in energie besparen? En vind je het leuk om anderen daar af en toe bij te helpen? Stuur dan geheel vrijblijvend een e-mail aan evelien@mijngroenehuis.nu en wij nemen contact met je op. We vertellen je uitgebreid wat we van je verwachten en je kunt alle vragen stellen die in je opkomen. Hieronder vind je meer informatie.

Wat ga je doen?

Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. We richten ons vooral op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen. Maar ook woningeigenaren met een voor hen onverklaarbaar hoge energierekening kunnen van jouw diensten gebruik maken.

Concreet betekent dit:

  • Op (online) bezoek bij bewoners die een aanvraag indienen;
  • De bewoners helpen met het verkrijgen van inzicht in hun energierekening;
  • Het in kaart brengen en met de bewoners bespreken van energiebesparingsmogelijkheden (kleine maatregelen en nieuwe gewoontes);
  • Bewoners begeleiden bij het realiseren van de voorgenomen maatregelen en aanleren van de nieuwe gewoontes;

Je werkt aan de hand van een reeds ontwikkelde methodiek en een checklist. Na het bezoek heb je nog driemaal telefonisch contact met het gezin om de voortgang te bespreken en eventuele knelpunten te helpen oplossen. Met steeds een tussenpoos van een maand.

Wie zoeken wij?

Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende mensen. En dat vind je ook leuk. Je geniet ervan om anderen te helpen. Je kunt je goed verplaatsen in anderen en in wat hen motiveert. Je kunt goed inschatten wat in een bepaalde situatie wel werkt en wat niet.

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing brengen wij jou bij. Je bent gewend om gestructureerd te werken en komt je afspraken na.

Je bent in de gelegenheid om minimaal eenmaal per week een gesprek aan huis te voeren.

Wat krijg je ervoor terug?

De functie energie-bespaarmaatje is vrijwilligerswerk. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. En zodra het weer kan, gaan we weer vrijwilligersborrels organiseren, waarop je kunt kennismaken met ons team van ruim 40 vrijwilligers.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten? Neem contact op met Evelien Raap via evelien@mijngroenehuis.nu of 06-20074004.

Kom naar de informatieavond op 22 april

Twijfel je nog? Geef je dan op voor onze geheel vrijblijvende informatieavond over Energie-bespaarmaatje worden op dinsdag 22 april van 19:30 tot uiterlijk 21:00 uur. Tijdens deze avond vertellen wij jou precies wat er van je verwacht wordt en ook hoe wij jou gaan trainen om dit op een goede manier te doen. Dus ook als je het nog niet helemaal zeker weet, geef je op. Je zit nergens aan vast. Meld je aan via omlaagdiemeter@mijngroenehuis.nu.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen