Paddenredders gezocht in Zeist-West en Lyceumkwartier

Fons Pennings 08-12-2023

Paddenwerkgroep Zeist helpt tijdens de voorjaarstrek amfibieën veilig de straten oversteken en voorkomt de verdrinkingsdood van padden, kikkers en salamanders door ze uit putten te redden. Elk voorjaar vindt de paddentrek plaats. Help je mee hun levens te redden en hun rol in de natuur te behouden?

Paddenwerkgroep Zeist

Paddenwerkgroep Zeist (tot voor kort Paddenwerkgroep Zeist-Noord) is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij helpen tijdens de komende voorjaarstrek (ca. februari - april) een of meerdere keren met amfibieën overzetten in het Lyceumkwartier en Zeist-West.

Als padden-, kikker- en salamander-redder loop je 's avonds met een zaklamp, emmer en veiligheidshesje langs de weg en pakt padden, kikkers en salamanders op om ze aan de overkant weer veilig vrij te laten. Ook controleren we putten om dieren die daarin gevallen zijn te redden.

Ieder voorjaar paddentrek

Elk voorjaar vindt de paddentrek plaats: padden, kikkers en salamanders ontwaken uit hun winterrust en trekken massaal naar het water waar ze zich willen voortplanten. Ze kunnen daarbij wel kilometers afleggen. Helaas kruisen hun routes vaak wegen met auto’s en fietsers, waardoor er ieder jaar massa’s dieren worden doodgereden. Ook komen veel amfibieën in putten terecht, waar ze sterven aan honger, uitputting of verdrinking.

Red je mee?

Wil jij helpen om de levens van vele padden, kikkers en salamanders te redden? Mail dan naar: zeistpaddenwerkgroep@gmail.com

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen