Fairtrade producten kopen

Hans Snel 06-01-2021
17412 keer bekeken 0 reacties

>>

Voor het laatst gecontroleerd op 19 februari 2024

Wat verdient een boer in een ver land aan de producten die wij in de supermarkt kopen? Daar staan we vaak niet bij stil. Veel producten worden door de internationale handel tegen zulke lage prijzen ingekocht dat de locale boeren hier niet eens van kunnen leven. Als je producten koopt met het Fairtrade keurmerk weet je zeker dat de locale boer hieraan voldoende verdient. 

Andere eerlijke keurmerken

Naast Fairtrade (voorheen Max Havelaar) zijn er meer keurmerken voor eerlijke handel. Zo vind je het logo van FSC (Forest Stewardship Council) op houten producten als tuinmeubilair. Je weet dan dat voor dit product hout gebruikt is dat afkomstig is van een verantwoord beheerd bos. 

Wereldwinkel Zeist

Het assortiment Fairtrade producten in de supermarkt neemt toe. Maar je kunt de producten natuurlijk ook kopen bij de Wereldwinkel in Zeist. Daar kun je ook terecht voor exclusieve cadeaus 'met een goed verhaal'. De wereldwinkel heeft ook een webshop.  

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen