Je CO2 voetafdruk compenseren

Hans Snel 17-02-2021
18020 keer bekeken 0 reacties

>>

Voor het laatst geactualiseerd op 26 februari 2024

Door duurzame keuzes te maken, kun je jouw CO2 voetafdruk verkleinen. Maar als je helemaal klimaatneutraal wilt leven, red je dit alleen als je jouw resterende CO2-uitstoot compenseert. Bijvoorbeeld door bomen te planten, die deze CO2 weer gaan opnemen. 

Bereken je CO2-voetafdruk

Je kunt je CO2-voetafdruk berekenen met de test van Milieu Centraal. Door duurzame keuzes te maken, kun je deze voetafdruk gaan verkleinen. En wat overblijft kun je (deels) compenseren.

Riforest uit Zeist plant bomen in het Rifgebergte van Marokko

Eén van de mogelijkheden om jouw CO2-voetafdruk te compenseren is via Stichting Riforest. Riforest stimuleert en ondersteunt arme boeren in het Rifgebergte bij het ecologisch en economisch herstellen van hun landbouwgrond. Stichting Riforest doet dit door het bieden van materiële ondersteuning, overdracht van kennis en toepassing van principes uit de Permacultuur wetenschap. Op de website kun je één of meer bomen of voor een bepaald bedrag aan bomen bestellen. 

Riforest is een initiatief van Aziz Kaouass uit Zeist. De stichting is ook gevestigd in Zeist. 

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen