Steenbreek spreekt de mensen aan

Anne-Marie Bergervoet 26-03-2019 13258 keer bekeken 0 reacties

Op 23 maart was het Landelijke Steenbreekdag. Op 4 plekken in Zeist stonden kraampjes waar leden van de werkroep Steenbreek uitlegden waarom het zo belangrijk is om tuintegels te vervangen door planten. Het sprak veel mensen aan.

Bezoekers kregen uitleg over het belang van weinig of geen verharding in de tuin: goed voor de opvang van regenwater en het voorkomen van wateroverlast, goed voor insecten zoals bijen en vlinders, goed voor vogels die er voedsel vinden en nestelmogelijkheden en niet te vergeten: goed voor mensen want groen werkt verkoelend, ontspannend en geeft een goed gevoel. Het foldermateriaal met praktische informatie vond gretig aftrek. En dat gold ook voor de plantjes. Bij de kramen werden gratis plantjes gegeven tegen inlevering van een steen of tegel uit de tuin. Maar ook belangstellenden zonder inruil-tegel mochten een bijvriendelijk plantje en zaaigoed uitzoeken.

Kees Linnenbank filmde op locatie Belcour.

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen