Tuinplantenasiel krijgt er 2 nieuwe locaties bij

Anne-Marie Bergervoet 06-05-2019 11597 keer bekeken 2 reacties

Naast de vertrouwde plek in de Boswerf is het Tuinplantenasiel Zeist vanaf 10 mei ook te vinden in de Dieptetuin en op 11 mei opent een dependance op het terrein van moestuinvereniging Eigen Oogst Den Dolder.

tuinplantenasiel@samenduurzaamzeist.nlEen jaar na de start is duidelijk dat het idee van een tuinplantenasiel mensen aanspreekt. Er wordt volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om planten, bollen, knollen en zaden te brengen en te halen. Naast de vertrouwde plek op de Boswerf kunnen mensen voortaan ook terecht bij twee dependances:

  • locatie Dieptetuin aan de Van Tetslaan in Zeist. Deze locatie opent feestelijk op 10 mei a.s. om 11.30 uur. Daarna elke zondagmiddag open van 12-17 uur en om de week op vrijdag- of zaterdagochtend van 9.30-12.00 uur (zie kalender van de Dieptetuin).

  • locatie Moestuinvereniging Eigen Oogst aan het Boerderijlaantje in Den Dolder. Deze locatie opent feestelijk op zaterdag 11 mei om 13.30 uur tijdens het voorjaarsfeest in de moestuin. Daarna elke woensdagmiddag open van 14-16 uur en zondagmiddag van 14-16 uur.

    Oproep

    Meer asielplekken betekent ook dat er meer mensen nodig zijn om planten te verzorgen, tijdens openingstijden bezoekers te adviseren, planten aan te nemen, van een naamkaartje te voorzien en tijdelijk te verzorgen.

    Dankbaar werk in een goede sfeer dus bij deze: als je tijd en zin hebt om een paar dagdelen per maand de groene vingers uit de mouwen te steken, dan moet je je vooral aanmelden.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Charlotte Post

20-05-19 om 9:45

Ik ben dit jaar vrijwilliger geworden bij het Plantenasiel. Vorige week zondag heb ik voor het eerst een dienst gedraaid op de locatie Boswerf. Gelukkig stond ik samen met een andere vrijwilliger, die me alles uit kon leggen. Het was superleuk om te doen. Enthousiaste mensen die plantjes kwamen halen en brengen en gezellig een praatje maakten. Ik heb in de 2 uur dat ik er stond veel geleerd over planten. En de 3 plantjes die ik zelf mee had gebracht uit mijn eigen tuin werden meteen meegenomen! Kort om: 2 uren groen plezier. Ik kijk uit naar mijn volgende dienst!

07-05-19 om 15:31

Hi Anne-Marie,

Wat leuk dat er nog twee locaties bijkomen! Volgens mij staan de tuinplantenasie locaties nog niet op onze 'bezoek ons' pagina. Zou leuk zijn als je ze daarbij zet! Dat kan hier: https://www.omzeist.nl/samen+duurzaam+zeist+home/bezoek+ons/default.aspx

Cookie-instellingen