Opening bijentuin tijdens het Lentetijdfestival De Boswerf

Rianne Strijker 17-05-2019 3869 keer bekeken 0 reacties

Op zondag 26 mei van 12.00 – 16.30 uur is bij De Boswerf de derde editie van het Lentetijdfestival. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van dit mooie groene evenement.

 

Lentetijdfestival

Het festival zal in het teken staan van bijen en biedt een uitgebreid programma.

Wat is er allemaal te doen? Een mini workshop bijvriendelijk tuinieren, insectenhotel bouwen en meekijken met de imker. Je kunt ook aan de slag met bijenwas: we gaan lippenbalsem maken. Daarnaast verzorgd Mad science een activiteit over insecten. Lekker en verantwoord eten en drinken wordt verzorgd door de T-lounge en de pizzabakkers van De ronde tafel. Kijk voor het complete programma, prijzen en tijden op www.boswerf.nl.

 

Een bijentuin, waarom?

(Wilde)bijen vormen een onmisbare schakel tussen mens en natuur. Bijen nemen een groot deel van de bestuiving van bloemen, fruit en groente voor hun rekening en zijn dus onlosmakelijk verbonden met het welzijn van de mens. Helaas gaat het niet goed met de bijen. De bijvriendelijke tuin bij De Boswerf vormt een plek waar het publiek kennis op kan doen van de (wilde)bij, waar men geniet van de bloemen en planten èn de bijen die hier een geschikt habitat hebben gevonden. Het is een goede plek om inspiratie op te doen: wat kun je zèlf betekenen voor een goede leefomgeving voor de bij. Om 13.00 uur is de officiële feestijke opening van de bijentuin door wethouder Wouter Catsburg.

 

Plantenasiel

Om de gemeente Zeist groen, natuurlijk en gezond te houden is Samen Duurzaam Zeist (SDZ) gestart. Een beweging om samenwerking tussen verschillende partijen (burgers, organisaties, bedrijven en gemeente) op gang te brengen en initiatieven te laten ontstaan. Het plantenasiel is er daar één van. Met een vaste plek bij De Boswerf is het mogelijk om overtollige tuinplanten te brengen en te halen. Tijdens het festival zijn ze geopend en kun je een kijkje komen nemen. Voor meer informatie kijk op de pagina van het plantenasiel.

 

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl

Bellen: 030-69 22 393. Ook kunt u alle actuele informatie op onze Facebookpagina vinden:

Bezoekerscentrum De Boswerf.

U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen