Precious Plastic krijgt geld van Van Tellingen Pul fonds

Charlotte Post 17-06-2019 1774 keer bekeken 0 reacties

Precious Plastic is een nieuw initiatief binnen Samen Duurzaam Zeist dat plastic als 'waardevolle' grondstof onder de aandacht wil brengen van de inwoners van Zeist. Van het Van Tellingen Pul fonds krijgen we 2000 euro om uitvoering te geven aan onze plannen.

Het doel van het Precious Plastic initiatief  is inwoners van Zeist bewuster naar plastic te laten kijken. Niets iets dat we zo snel mogelijk moeten in de recyclebak moeten gooien, maar (ook) als ‘waardevolle’ grondstof kunnen gebruiken.

Het jaar begon met de teleurstellende mededeling dat we geen geld kregen van Samen Duurzaam Zeist. Het heeft ons niet weerhouden door te gaan met plannen maken. Gelukkig zag het van Tellingen Pul fonds iets in onze plannen. Met het geld dat we hebben gekregen, kunnen we 2 machines maken: een om plastic te vermalen en een om het te smelten en gebruiksklaar te maken (voor andere toepassingen).

Tijdens een borrel ontstond er spontaal een samenwerking met een ander SDZ initiatief: Samen Meten aan Leefomgeving. Zij halen de grondstoffen voor hun 3D printer waarmee ze hun meetstations printen nu nog van ‘buiten’. Als de machines klaar zijn, kunnen we zelf de benodigde plastic grondstoffen aanleveren! Hiermee ontstaat er een begin van een circulair systeem. Hoe gaaf is dat!?

We zoeken mensen die het leuk vinden om samen met ons de machines te bouwen en zo een start te maken met onze werkplaats. Ben je handig en wil je er een paar dagdelen aan besteden? Laat het ons dan weten. Mail naar charlotte.post@samenduurzaamzeist.nl

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen