Samen Meten aan de Leefomgeving - een update

Anne-Marie Bergervoet 22-09-2019 4263 keer bekeken 0 reacties

Op het gemeentehuis staat sinds kort een antenne waarmee het Internet-of-Things netwerk in en om het gemeentehuis een mooie dekking heeft. Dankzij indoor gateway kan het netwerk sneller worden uitgerold.

Doorbraak : Indoor gateway

Door alle snelle technische ontwikkelingen is er kort geleden een betaalbare oplossing beschikbaar gekomen waarmee dit Internet-of-Things netwerk versneld uitgerold kan worden. Deze zogenaamde Indoor Gateway wordt in een stopcontact geplaatst en zorgt op die manier (relatief lokaal) voor een stukje dekking van het Internet-of-Things netwerk. De deelnemers die zich hebben aangemeld zullen, naast een meetstation, ook zo'n een klein apparaatje in bruikleen krijgen dat de IoT berichtjes opvangt en via de WiFi verbinding van de deelnemer doorstuurt naar de website van het project.

 

Door deze nieuwe ontwikkelingen kan het IoT-netwerk in Zeist veel sneller groeien dan gedacht en wordt het mogelijk om de komende maanden een flink aantal deelnemers van een meetstation worden voorzien.

De enige belemmerende factoren daarbij is de beschikbare tijd van de vrijwilligers en de snelheid waarmee de 3D-printer de behuizingen van de meetstations kan printen.

Samenwerking met Bunnik

Het initiatief voor het meten van luchtkwaliteit in Bunnik heeft financiering ontvangen van de Gemeente Bunnik. Daarmee wordt het voor Bunnikse initiatief mogelijk om ook aan te sluiten bij Project SMAL Zeist.

De samenwerking is aantrekkelijk voor alle partijen omdat het wiel dan in Bunnik niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden en de kosten naar-rato onderling verdeeld kunnen worden. Naar verwachting gaat het Bunnikse initiatief "SMAL Bunnik" heten.

Eerste kennismaking met de BEL-gemeentes

Vanuit de BEL-gemeentes (Blaricum, Eemnes, Laren) is er interesse getoond in het Zeister initiatief. Binnenkort gaat er een kennismaking plaatsvinden om te bepalen of de initiatieven elkaar kunnen versterken.

Herfstfestival op de Boswerf

Project SMAL Zeist is aanwezig op het Herfstfestival op de Boswerf op 12 en 13 oktober. Daar is er voldoende tijd om alle ontwikkelingen met elkaar te delen.

Lees meer over SMAL op hun projectpagina.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen