Winnaars bekend van de Duurzame ideeën challenge!

Karin van Zwetselaar 06-11-2019 11587 keer bekeken 0 reacties

Woensdagmiddag 6 november was de spannende finale van de Duurzame ideeën challenge. De kinderen van de verschillende basisscholen vonden het heel spannend... voor zoveel mensen presenteren... op een middelbare school... en zo’n echte jury.

Bij binnenkomst konden alle kinderen, ouders en overige geïnteresseerden het werk zien wat de kinderen afgelopen periode hadden bedacht en gemaakt. Niet alleen van de finalisten, ook van de andere leerlingen. 

En de finalisten waren ondertussen in spanning... nog even dit doen... nog even dat vragen... 

Melief, de kinderburgemeester, en vriendin Fenne trapte de middag af en presenteerde de finale. De jury (basisschoolleerling Anouk, wethouder Wouter Catsburg, Annemarieke Holland van ODRU/ De Boswerf en Lilly Platt van Lilly's Plastic Pickup) was zeer geïnteresseerd in alle ideeën. Een keuze maken was ook niet makkelijk.

 

 

 

 

 

Gelukkig mocht het publiek ook stemmen. En hebben Charissa en Sophie van CBS Nije-Kroost de publieksprijs ontvangen. Zij bedachten een speeltuin waar kinderen met en zonder beperking samen konden spelen (met toestellen die energie kunnen opwekken). De kinderburgemeester Melief is ook al met dit plan bezig, dus dit gaat een mooie samenwerking worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groots en creatief denken werd beloond met de innovatieprijs voor de elektrische auto met zonnepanelen, mini-windmolentjes en luchtzuiveringsinstallatie. Deze Zesla (Zeister Tesla volgens Shinta) is bedacht door Peter, Ruben, Raoul en Teun van CBS Nije-Kroost.

 

 

 

 

 

 

De realisatieprijs is gegaan naar 2 groepen die ongeveer hetzelfde hadden bedacht: Het zon-, regen- en windpaneel van Lina, Bouchra, Ceyda en Farah van OBS Op Dreef en de Dynamopijp van Gijs, Floris, Cas en Berend van de Zeister Schoolvereeniging. Bij beide ideeën kun je met een mini-rad regenwater omzetten naar energie.

 

 

 

 

 

 

En wat zeker nog vermeld mag worden, is dat en het publiek en de jury de 3 groepen met de leuke prullenbakken ook erg interessant vonden. De billenprullenbak van Allissa, Lara en Sophie van OBS Pirapoleon die een scheet laat als je er vuilnis in doet, de complimentenprullenbak met muziek van Rayan, Sahara, Rafif, Ibtissam, Yasmin en Ruth van OBS Op Dreef, en de versierde prullenbakken van Maartje, Kirsten, Fenna en Roosmarein van CBS Nije-Kroost. De trappers onder de tafel om elektriciteit op te wekken en lekker te bewegen van Sanne, Lotte, Nienke en Jara van Jenaplanschool Het Spoor zagen ook veel mensen uit het publiek wel zitten... en zouden dat dan de kinderen zijn, of de volwassenen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een geslaagde middag met wie weet wat voor mooie duurzame gevolgen...

Bedankt Steffie van den Brink voor de leuke foto's!!!
(Ze maakt ook mooie natuurfoto's en portretten...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of uitvoering? 
Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen