Schoner Zeist door Samen Slim Rijden

Anne-Marie Bergervoet 17-01-2020 18464 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 16 januari maakten ambtenaren van de gemeente Zeist proefritten met de elektrische Nissan Leaf. Zal het voordeelabonnement hen over de streep trekken?

“Ik ben om!” zegt Isaac van Londen. Hij heeft drie kinderen en moet vaak brengen en halen. De zestien Zeister Leafs staan klaar als zijn tweede auto. Het grootste voordeel: geen ruzie thuis over wie de auto neemt. Tijdens de proefperiode van drie maanden gaat hij zien of er inderdaad altijd een vrije auto in de buurt is.

Erik Ebbekink heeft al een jaar de deelauto als enige auto. Op de app vindt hij altijd een beschikbare auto binnen driehonderd meter lopen. Hij wil nooit meer iets anders. Het is allemaal spiksplinternieuw en verzekerd. Geen onvoorziene uitgaven. Hij gaat er rustig mee naar het Ruhrgebied. Voor langere periodes geldt een speciaal tarief. Je kunt al maanden van tevoren reserveren. Op vakantie in Frankrijk deden nog niet alle laadpalen het, dus moest het laden soms aan een stopcontact. Dat duurt langer, maar op de camping was dat geen punt. Het was toch een heerlijke vakantie. Ook superzuinig: als je bergaf rijdt, laad je gratis de accu op. Net als bij het remmen in de stad.

Hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de stad wordt. Voor elke nieuwe deelauto kunnen er negen ingeblikte verbrandingsmotoren van de straat. Want de gemiddelde auto staat 90% van de tijd stil wegenbelasting te betalen. De deelauto is meestal veel voordeliger. De details staan op de site van Samen Slim Rijden Zeist en op Youtube staat een leuk filmpje van een minuut bij “autodelen Zeist”.

Jelle Schöttelndreier

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen