Tuinieren in ’t Griftbosje – een buurtinitiatief dat leeft.

Anne-Marie Bergervoet 15-03-2020 2200 keer bekeken 0 reacties

’t Griftbosje ligt op de hoek van de Griffensteijnselaan en de Ridderschapslaan naast een speeltuin. Het stuk grond dat er 3 jaar geleden nog als een overwoekerde parkeerplaats bij lag, is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige gemeenschappelijke tuin.

Ingeborg Barendse nam een kijkje en doet verslag van de voorjaarswerkzaamheden die  vrijdag  en zaterdag werden uitgevoerd.

Het transformeren van het ‘t Griftbosje begon in augustus 2017 met het opruimen van afval en snoeien van verwilderde en woekerende planten. Sindsdien heeft het terrein een metamorfose ondergaan. Nu zie je takkenrillen die onderdak kunnen bieden aan egels, sluiten de zijkanten van het terrein af naar de berm van de weg. Een nieuw aangelegd pad van houtsnippers leidt je vanaf de ingang naar binnen. Onmiddellijk aan de rechterhand staan jonge appel-, peren-, en krentenboompjes en rechtsachter in de hoek is vrijdag 13 maart een nieuwe compostbak aangelegd.

De jongere bezoekers kunnen zich vermaken met de waterpomp van de speelbeek die vorige zomer is geplaatst of met het beklimmen van het podium dat afkomstig is uit de Allegrotuin. Die was in 2013 ingericht op een braakliggend terrein op de hoek Weeshuislaan/Antonlaan maar moest in oktober 2018 sluiten vanwege de bouw van een appartementencomplex.

De vaste groep vrijwilligers is vrijdag 13 en zaterdag 14 maart onder andere bezig geweest met het bouwen van een nieuw bankje, het weven van wilgentenen, het maken van een compostbak en het bijhouden van de bloemenstrook. Het doel van deze vrijwilligers is om inheemse planten te laten groeien en bloeien, om zo ’t Griftbosje een natuurbeleving te laten zijn. Op geplande dagen - maar ook op momenten tussendoor -  komen vrijwilligers bij elkaar om met kleine projecten aan ’t Griftbosje te blijven werken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in ’t Griftbosje en wil je langskomen om de vrijwilligers een handje te helpen? De eerstvolgend geplande dagen zijn 4 april van 9.00 tot 12.00 uur en 6 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt het project volgen op Facebook ( https://www.facebook.com/griftbosje/).

 

De foto's bij dit bericht zijn gemaakt door Ellen Teunissen.

 

0  reacties

Cookie-instellingen