Steen eruit – plant erin.

Anne-Marie Bergervoet 20-03-2020 2938 keer bekeken 0 reacties

Geen landelijke actiedag dit jaar vanwege het corona-virus en dus geen standjes met plantjes, folders, tips en voorbeelden om inspiratie op te doen. Het zal op 28 maart in onze winkelcentra lang niet zo gezellig ogen als vorig jaar.

De vrijwilligers waren er klaar voor, de kraampjes waren geregeld en de plantjes gekocht. En toen viel het besluit: niet doen vanwege de RIVM-richtlijnen om verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Helaas.

Maar……er is geen enkele reden om de boodschap achter Operatie Steenbreek niet op te pakken. Ga dus aan de slag: weg met stenen, terrasjes en vlonders. Vervang al dat levenloze in je tuin door groeiende en bloeiende beplanting. Goed voor jou, voor de insecten, voor de vogels, voor regenwater en voor verkoeling. Kijk de kunst af bij mensen in je buurt die er al mee bezig zijn. Een praatje - met anderhalve meter afstand – kan veel informatie opleveren. Internet is natuurlijk ook een dankbare inspiratiebron en onze tuincentra zien je graag komen. Kies/koop natuurlijk wel binnen Europa - liefst biologisch - geteelde zaden en planten want dan weet je zeker dat ze niet met voor insecten dodelijk gif zijn behandeld. En voor de prijsbewuste consument, al dan niet met een smalle beurs: de plantjes die uitgedeeld hadden moeten worden, zijn gedoneerd aan het Plantenasiel. De vestigingen in de Boswerf en bij de Weggeefwinkel gaan niet open. Die in de Dieptetuin en bij moestuinvereniging Eigen oogst in Den Dolder vanaf 5 april wél. Dat maakt een fietstochtje naar Den Dolder of de Dieptetuin meer dan de moeite waard. Let op: je mag niet meer dan 4 plantjes meenemen. Aan doneren zit geen maximum. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen