BIJEN HELPEN DOOR BLOEMEN TE ZAAIEN

Anne-Marie Bergervoet 18-04-2020 2762 keer bekeken 2 reacties

De wilde bijen hebben het moeilijk, net zo als veel andere insecten. De wilde bijen kunnen we helpen door bijenbloemen te zaaien. En dat is makkelijker dan het misschien lijkt.

Net als andere jaren zorgt het Platform Stadslandbouw Zeist ervoor dat belangstellenden die ruimte hebben om bijenbloemen te zaaien dat kunnen doen. Het Platform verstrekt die zaden gratis, dankzij een Bee Deal waar de gemeente Zeist zich bij aangesloten heeft.

Ieder jaar verdeelt het Platform zo bijenbloemenzaden en met zijn allen zorgen die Zeistenaren er zo voor dat tussen de 500 en 1000 m2 ingezaaid wordt. Daar maken de bijen natuurlijk dankbaar gebruik van!

Heb je ook een stukje van je tuin beschikbaar of zie je elders mogelijkheden (overleg daarover met de eigenaar/gemeente!!) voor het zaaien van bijenbloemen, meld je dan aan bij Herman Wierenga (h.k.wierenga@freeler.nl). 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Evelien Everts

20-04-20 om 13:07

Waar kan ik die zaden halen?

Groet Evelien Everts 

Hans Snel

20-04-20 om 10:31

Zie ook het interview van SDZ reporter Ingeborg Barendse met twee Zeister Pollinators: https://www.omzeist.nl/samen+duurzaam+zeist+home/nieuws+samen+duurzaam/1640477.aspx?t=Nationale+Zaaidag+zet+bijen+en+andere+insecten+op+de+kaart

 

Cookie-instellingen