Energiebesparing en duurzaam opwekken weer beter op de kaart

Anne-Marie Bergervoet 24-04-2020 1421 keer bekeken 0 reacties

Stichting Energie Zeist heeft met Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf in 2019 meer inwoners en organisaties in de gemeente Zeist bereikt dan in voorgaande jaren en ook aantoonbaar bijgedragen aan de lokale energietransitie.

In totaal zijn afgelopen jaar minimaal 10.000 inwoners bereikt. Inmiddels kent 47% van de inwoners Mijn Groene Huis. Steeds meer inwoners weten het nieuwe Energiecentrum aan de Slotlaan 300 te vinden. Aanleiding voor Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) om de stichting in 2019 de jaarprijs toe te kennen voor het beste duurzame initiatief in de provincie.

Wat cijfers op een rijtje: 700 bewoners hebben advies ontvangen, tweemaal zoveel als in 2018. Samen hebben zij tenminste 500 maatregelen genomen. 55 Huishoudens hebben in totaal 680 zonnepanelen genomen, een groei ten opzichte van voorgaande jaren. 720 Mensen woonden de informatiebijeenkomsten bij, een groei van ruim 50%. De 478 deelnemers aan de energiebesparingscampagne Omlaag die Meter bespaarden gemiddeld 10% op hun energieverbruik. Ook het aantal vrijwilligers is gegroeid. Op dit moment telt Mijn Groene Huis 29 enthousiaste energie ambassadeurs die bewoners op weg helpen met het verduurzamen van de woning.

Het nieuwe label Mijn Groene Bedrijf maakte zich in 2019 bekend aan ondernemend Zeist.

Meer informatie over de activiteiten van de Stichting Energie Zeist is te lezen in het bestuursverslag over 2019.

 

(Op de foto spreekt voorzitter Marius Keij de aanwezigen toe bij de opening van het Energiecentrum in 2019.)  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen