Fairtrade Week Zaterdag 2 mei t/m zondag 10 mei

Hans Snel 02-05-2020 1638 keer bekeken 0 reacties

De Fairtrade Week gaat zaterdag van start! Tijdens deze week zetten veel bedrijven, organisaties, wereldwinkels én Fairtrade Gemeenten zich in voor fairtrade producten en producenten.

We kunnen ons niet laten zien door aanwezig te zijn op markten of door het organiseren van activiteiten. Maar gelukkig hebben we nog social media én de lokale media! Daarom willen we op deze wijze fairtrade onder uw aandacht brengen.

Het zijn onzekere tijden, voor iedereen.

Toch laten deze tijden ons zien dat we allemaal met elkaar zijn verbonden. Niet alleen hier, maar over de hele wereld. 

Ook boeren en arbeiders wereldwijd maken zich grote zorgen over hun gezondheid en over hun inkomen. Extra zorgelijk is dat in die landen het sociale vangnet en de medische zorg veel minder goed geregeld zijn of soms zelfs afwezig zijn. We zien hoe Fairtrade nu kan helpen. Niet alleen door voorlichting, voorzorgsmaatregelen en financiële steun, maar ook door de directe band die er bestaat tussen de boer daar en jij hier. Dagelijks genieten we van de producten die zij voor ons verbouwen.  

Hoe meer Fairtrade producten er hier worden verkocht, hoe meer Fairtrade boeren en arbeiders daar in staat gesteld worden om hun situatie te verbeteren

Prijsacties op Fairtrade producten zorgen ervoor dat een grotere groep consumenten in aanraking komt met Fairtrade producten. Dit vergroot ook de kans dat u na een positieve gebruikservaring het Fairtrade product blijft kopen. Bovendien worden producten in de aanbieding door de supermarkten zichtbaarder gemaakt via folders die deze week verspreid zijn, maar ook door ze op opvallende plekken in de supermarkt te zetten, bijvoorbeeld op ooghoogte van een schap of bij de kassa. Hoe meer Fairtrade producten er hier worden verkocht, hoe meer de Fairtrade boeren en arbeiders daar in staat gesteld worden om via de minimumprijs en premie hun situatie te verbeteren. En dat is wat echt telt!

Cor Doelwijt

Fairtrade werkgroep Gemeente Zeist

 

0  reacties

Cookie-instellingen