The Story of Plastic: gratis online vertoning én nabespreking

Hans Snel 13-05-2020 3239 keer bekeken 0 reacties

The Story of Plastic verandert in 90 minuten je kijk op onze consumptiemaatschappij. De werkgroep Afval 0.0 biedt Zeistenaren tussen 14 en 28 mei de gelegenheid om de film thuis gratis te bekijken en op 28 mei deel te nemen aan een online filmbespreking onder leiding van moderator Job Boot.

De Story of Plastic uit 2019 laat de keerzijde zien van de westerse manier van leven en consumeren. Op een confronterende manier brengt de film in beeld wat wereldwijd het effect is op de gezondheid van onze planeet en op de mensen die er wonen. Deze film bied je inzicht in de achterkant van onze consumptiemaatschappij, en verandert voorgoed hoe je daarover denkt.

Het startpunt is de ontdekking van plastic vanaf 1930. De film start met fascinerende beelden over hoe in de jaren 30 werd gekeken werd naar dit materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen als er op grote schaal plastic gemaakt, vaak eenmalig gebruikt en weggegooid wordt. Deze film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed. Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage kwaliteit naar arme landen. In de praktijk proberen arme gezinnen een inkomen uit verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met steeds groeiende gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen en minder afval gaan produceren.

Een voorproefje van de film vind je op de website www.storyofplastic.org 

De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist organiseert voor de kijkers op 28 mei van 20.00 tot 21:30 uur een online nabespreking van de film. Of je nu al heel bewust bezig bent met afval, of dat je je net begint te verdiepen in dit onderwerp, dat maakt niet uit. De bedoeling is dat we als Zeistenaren, onder leiding van moderator Job Boot, samen kunnen napraten over wat deze film voor jou betekent en we willen met elkaar in gesprek gaan over hoe we in onze eigen woonplaats Zeist nog beter om kunnen gaan met plastic en plastic afval. 

Wil je de hele film zien? (hij duurt circa 90 minuten). Meld je dan aan door een e-mailtje te sturen aan info@samenduurzaamzeist.nl , met je naam en woonplaats, en dan krijg je een link toegestuurd om de film te kunnen bekijken vanaf 14 mei tot aan het online-event. Daarnaast krijg je een uitnodiging om mee te doen tijdens het online-evenement.

De film Story of Plastic is een productie van het Story of Stuff Project, een Amerikaanse milieuorganisatie die met films mensen bewust wil maken van de gevolgen van onze consumptie voor de aarde. www.storyofstuff.org

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen