Tuinplanten gevraagd voor Plantenasiel

Anne-Marie Bergervoet 20-06-2020 2269 keer bekeken 0 reacties

Het Plantenasiel op de Boswerf is ook weer open. Voorlopig alleen op woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur.

Bij het plantenasiel kunnen overtollige tuinplanten worden gebracht en gratis worden opgehaald. De Boswerf is een bijzondere locatie voor het plantenasiel. Dat is niet alleen omdat het Plantenasiel Zeist daar begonnen is, maar vooral omdat er zoveel kinderen met hun ouders en grootouders langskomen. Het plantenasiel probeert daar op in te spelen met planten die kinderen aanspreken, zoals vergeetmijnietjes en bosaardbeitjes.

Zeker nu het Plantenasiel vanwege de Coronamaatregelen wat later is geopend dan gebruikelijk , is er veel  ruimte voor de opvang van overtollige tuinplanten.  Ook als het om veel planten gaat – bij voorbeeld vanwege een andere inrichting:  het Plantenasiel is er blij mee.

Dat geldt trouwens niet alleen voor het plantenasiel op de Boswerf. Ook voor de voortuinkratten van het Plantenasiel Zeist geldt dat er wordt meer gehaald dan gebracht. Ook hier geldt dat het idee van een gratis ruilbeurs  van planten pas goed werkt als er voldoende “tuinloze” planten  worden gebracht.  Veel aanbod, niet alleen in aantal maar ook in soorten en grootte, maakt het aantrekkelijk voor mensen om langs te komen om te zien of er iets van hun gading bij zit.

Tuinplanten kunnen worden ingeleverd bij de plantenasielen op De Boswerf, in de Dieptetuin, bij de Weggeefwinkel en bij Moestuinvereniging Eigen Oogst in Den Dolder. Bij de Weggeefwinkel zijn ook kamerplanten welkom (voorlopig alleen op woensdag tussen 11 en 3). Maar als u een Plantenasiel voortuinkrat weet te staan, dan is het net zo gemakkelijk om daar een paar planten te brengen. Alle locaties en kratten staan op de projectpagina van het plantenasiel.

Nog even heel praktisch:  als u erg  veel planten in de aanbieding hebt, stuur dan een mailtje naar  plantenasiel@samenduurzaamzeist.nl.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen