Bijenoase 't Sluisje trekt veel meer soorten insecten dan verwacht

Anne-Marie Bergervoet 19-07-2020 3199 keer bekeken 0 reacties

Bijenoase ’t Sluisje is een magneet voor insecten: maar liefst 93 soorten zijn in de afgelopen paar maanden aangetroffen. Een inventarisatie over de periode begin mei - medio juli overtreft de stoutste dromen.

De oogst: een grote variatie aan bijen, zweefvliegen, libellen,  lieveheersbeestjes, wantsen, wespen, vlinders, de wapenvlieg en de wolzwever. Ook sprinkhanen, de bruine kikker, padden en ringslangen werden aangetroffen.

En het houdt niet op. Naar verwachting trekt ’t Sluisje in de wilgenbloeitijd nog meer soorten zandbijen.

Voor de kenner hebbern  we een overzicht van wat werd aangetroffen.

Deze inventarisatie maakt duidelijk dat de insecten zeer tevreden zijn met Bijenoase ’t Sluisje. De structuur van het gebied en de begroeiing zijn aantrekkelijk: veel vegetatielagen en overgangen bieden volop voedsel, nestelmogelijkheden en beschutting. Maar het kan natuurlijk altijd beter.

Onderhoud zoals snoeien, maaien, wieden en compost verdelen blijft periodiek nodig. Het voorkomt dat het terrein snel dicht groeit. Voor het najaar staat de aanleg van een haag en het nog een keer inzaaien van de weide op de planning.

Mensen die denken “het lijkt me leuk om mee te werken aan zo’n concreet project: lekker in de buitenlucht, nuttig, leerzaam en dankbaar werk” nodigen we graag uit om aan te sluiten. Een mailtje naar info@samenduurzaamzeist.nl is voldoende. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen