Meer Tuin, Meer Mens zoekt noeste werkers en personal gardeners

Hans Snel 23-09-2020 3315 keer bekeken 0 reacties

Verwaarloosde tuinen hebben een negatieve invloed op hun omgeving. En dan hebben we het bij een verwaarloosde tuin niet over een rommelige tuin met hier en daar wat onkruid of scheefliggende tegel, maar over tuinen die volledig dichtgegroeid zijn.

Waar jonge bomen tot aan de dakrand groeien, terrassen en paden volledig overwoekerd zijn en schutting door al het groen naar buiten worden gedrukt. Met het bijkomende effect dat achterpaden achter de woningen onveiliger worden, (boven)woningen geen licht meer krijgen, woekerende plantensoorten de tuin van de buren overnemen en vervuiling in deze jungle blijft vastzitten.

Wij zijn ‘Meer Tuin, Meer Mens’ en geloven dat;

  • mensen beter tot hun recht komen als hun tuin op orde is
  • tuinieren geen verplichting moet zijn, maar een gezellig uitje
  • groene tuinen een rustgevende invloed hebben op mensen

Daarom pakken wij samen met de eigenaar zo’n verwaarloosde tuin aan en transformeren deze tot een prettige groene plek, die makkelijk te onderhouden is. Dit gebeurt niet in een dag en kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met professionals en vrijwilligers. Mensen, als jij en ik, met een groot hart en (een klein beetje) groene vingers.

Wij zijn op zoek naar:

  1. Noeste werkers. Noeste werkers hebben we met regelmaat nodig om een paar stevige klussen te klaren. Draai jij je hand niet om voor de zwaardere klussen, zoals puin ruimen, bomen rooien, terrassen aanleggen en schuttingen stellen? Wij bieden met regelmaat een leuke uitdaging aan.
  2. Personal Gardeners. Personal Gardeners ondersteunen en activeren een of meerdere personen bij het onderhoud van hun tuin. Elke keer wordt een ander klusje samen opgepakt. De werkzaamheden vinden met regelmaat plaats en gaan gepaard met gezelligheid.

Wij bieden:

  1. Zinvol vrijwilligerswerk. Je maakt echt verschil door deze werkzaamheden. Je brengt ruimte, structuur en groen aan in iemands leven en de omgeving.
  2. Gezelligheid. Een grap en een grol of een serieus gesprek? Beiden kom je gegarandeerd tegen in ons werk.
  3. Groen tuinuitje. Eens per jaar organiseren we voor alle vrijwilligers een gezellig en groen uitje.


Herken jij in jezelf een noeste werker of personal gardener, neem dan contact met ons op!

Joost van Ettekoven, Groene Makelaar Zeist, jvettekoven@gmail.com, 06-15542042

 

Meer Tuin, Meer Mens is een samenwerking van Wijkteam Zeist-West, Woongoed Zeist, R.K. Woningbouwvereniging Zeist, Sociaal Team Gemeente Zeist, Meander Omnium, Samen Voor Zeist, Steenbreek, BIGA Groep, Groendoeners en Groene Makelaar Samen Duurzaam Zeist.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen