Derde woensdag van de maand = Duurzaam Café

Hans Snel 20-01-2021 2333 keer bekeken 0 reacties

We vinden het leuk om met elkaar te praten over allerlei duurzame onderwerpen Dat gaan we elke derde woensdag van de maand doen in ons Duurzame Café! Als corona het weer toestaat zullen we dat met koffie, thee of een drankje in levende lijve doen. Vooralsnog doen we het online. 

17 februari 1e Duurzame Café over consuminderen

Het eerste Duurzame Café gaat over consuminderen. Al die spullen die we produceren belanden uiteindelijk op de afvalberg en kosten vaak veel meer materiaal en energie om te produceren en te vervoeren dan we denken. Ook op andere vlakken kunnen we minderen. Het zou mooi zijn als het niet meer cool is om de nieuwste gadget te kopen, maar juist om geen of minder spullen te kopen en minder te verbruiken. De planeet zal er blij mee zijn. Maar hoe doe je dat? Je loopt tegen van alles aan. Je wilt toch graag wat nieuws kopen, een cadeau geven of je kinderen iets geven? Soms heb je toch echt iets nodig? We hopen dat deze avond inspiratie oplevert.

Jelle Schottelndreier is bereid onze avond in te leiden door zijn ideeën en ervaringen met ons te delen. Na de gelegenheid tot vragen aan hem kunnen we vervolgens met elkaar, eventueel in kleinere groepen, doorpraten en ervaringen delen. 

Aanmelden

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot ca 21.30 uur. Maar zoals in een echt café, mocht je niet zo lang kunnen of willen, dan kan je het ook korter bijwonen.
Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via buurtappgroep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor ons Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. 

Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 17 februari a.s. te zien en te spreken.

Willy Douma en Martine Speekenbrink namens het
Activatieteam van Samen Duurzaam Zeist 

*foto van Engin Akyurt via Pixabay

0  reacties

Cookie-instellingen