Opschoon-ommetje? Doe mee met de Landelijke Opschoondag op 20 maart!

Communicatie SDZ (MS) 11-03-2021 2612 keer bekeken 0 reacties

Doe mee en maak een opschoon-ommetje! Loop een rondje in jouw buurt, alleen of samen - rekening houdend met corona- en ruim de buurt op. Vraag buurtbewoners, bekenden of collega’s hetzelfde te doen.

Zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag, dit jaar in aangepaste vorm. Doe mee en maak een opschoon-ommetje! Loop een rondje in jouw buurt, alleen of samen - rekening houdend met corona- en ruim de buurt op. Vraag buurtbewoners, bekenden of collega’s hetzelfde te doen. Zo worden de buurten weer zwerfafvalvrij en krijg je lentekriebels van het mooie groen. En zo doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.

In gemeente Zeist kunnen inwoners op verschillende plekken aan de slag. Meedoen is heel eenvoudig: een uurtje opruimen levert meestal al een mooi resultaat. Om het opruimen mogelijk te maken, stelt de gemeente Zeist opruimmaterialen beschikbaar, die je kunt ophalen bij de wijkcentra Koppeling, WSP Noord, Wijkinloophuizen Centrum en Binnenbos en Bezoekerscentrum De Boswerf.

Zo doe je mee met een opschoon-ommetje

Wil je in jouw buurt of een andere buurt aan de slag? Wil je opruimmaterialen lenen? Neem dan vóór 16 maart contact op met Judith Stoker van De Boswerf. Hier kun je terecht voor het lenen van afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en het ontvangen van afvalzakken. Bel of mail Judith Stoker van De Boswerf: maandag t/m donderdag telefoonnummer 088 – 0225083, j.stoker@odru.nl
Wil je hulp bij het afvoeren van het afval, geef dit bij je aanmelding door aan Judith.

Zeist Zonder Zwerfafval, Pak het op!

Een  Zwerfafvalvrij Zeist, dát is waar je je als Opgeruimde Zeistenaar voor inzet. In een schone omgeving, is het prettiger wonen. Dat vind jij toch ook?
In Zeist zijn al verschillende inwoners en groepjes regelmatig actief met het opruimen van zwerfafval. Zo haalt Cleanup Day Zeist onder de naam Bermbrigade elke eerste zaterdag van de maand zwerfafval op in Zeist (Facebookpagina). Wil je ook een Zwerfafvalvrij Zeist, meld je dan aan bij De Boswerf. De Boswerf ondersteunt alle ‘Opgeruimde Zeistenaren’ en leent opruimmaterialen zoals grijpers en hesjes uit.

De Boswerf is onderdeel van de Omgevingsdienst regio Utrecht en is gehuisvest op Prins Bernhardlaan 3. De Boswerf werkt in opdracht van de gemeente Zeist

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen