Landelijke opschoondag op 20 maart 2021

Communicatie SDZ (MS) 23-03-2021 3043 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de landelijke opschoondag op 20 maart jl. werden in heel Nederland vele zwerfafval-ommetjes gemaakt. Ook in Zeist hebben veel mensen zich deze dag ingezet voor een schonere buurt!

In onder andere Kerckebosch, Nijenheim, Vollenhove en rondom de Warande verzamelden buren zich om samen zwerfafval op te rapen. Het Bermbrigade-team was deze keer in Dijnselburg actief. Waar 16 afvalzakken vol zijn verzameld langs de op- en afritten van de A28. Ook werden hier golfballen gevonden, een hele prestatie.

In Vollenhove vond, in aanwezigheid van wethouder Marcel Fluitman en Riet Lenting directeur Kringloop,  de aftrap van het Team Vollenhove Vooruit! plaats. Dit team gaat op vaste dagen in de week, onder begeleiding van Kringloop Zeist samen met bewoners, scholieren en andere betrokkenen, de wijk in. Het doel is zwerfafval terugdringen, burgers informeren en een schonere wijk.

In Kerckebosch werden vooral sigarettenpeuken, bierdopjes, mondkapjes opgeraapt rondom scholen en speelgelegenheden. Wat opviel waren de vriendelijke mensen die het een top initiatief vonden. 

Het nieuwe winkelcentrum De Clomp in Nijenheim werd door 5 kinderen en 5 volwassenen aan een schoonmaakbeurt onderworpen. Vijf volle zakken zwerfafval werden verzameld in de omgeving van het winkelcentrum. Wat opviel was dat het meeste zwerfafval ligt daar waar je normaal gesproken niet kijkt.

In de struiken en onder de bladeren liggen vaak blikjes en plastic verborgen, achteloos weggeworpen, maar moeilijk terug te vinden dus.

 

Wil je zelf ook oprapen in jouw eigen wijk? 

Bij de Boswerf kun je een grijper in bruikleen ontvangen. Mail hiervoor met Judith Stoker: j.stoker@odru.nl. Ook organiseert de Bermbrigade elke eerste zaterdag van de maand om 10 uur een opruimactie, steeds op een andere plek in Zeist. Houdt hiervoor de Facebookpage Cleanup day Zeist in de gaten.


 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen