Waarom weggooien: kom maar halen of brengen.

Anne-Marie Bergervoet 01-05-2021 2102 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 1 mei is het (tuin)plantenasiel Zeist weer een plantenweggeefkratje rijker. In de Herenlaan, ter hoogte van nr. 2b, staat sinds die dag een bankje met daarnaast een kratje, gevuld met plantjes en stekjes van eigen bodem.

Te goed om weg te doen maar te veel van het goede in de eigen tuin. Iemand die ze kan gebruiken, mag ze gratis meenemen. Mensen kunnen op hun beurt ook overtollige en/of overbodige planten neerzetten voor een volgende eigenaar.

 “Ik overwoog al een tijdje om ook zo’n kratje neer te zetten en nu het voorjaar is aangebroken, is het een prima moment om mee te doen. Onder het motto ”alle beetjes helpen” is het voor mij ook een manier om verkwisting te voorkomen en bij te dragen aan een groene en duurzame omgeving. Doordat het ruilen kosteloos is, is het heel laagdrempelig en kan iedereen die wil de tuin vergroenen en aantrekkelijker maken voor zichzelf, de insecten en de vogels.”

Het idee om het ruilen van planten zo dichtbij huis makkelijk mogelijk te maken, komt van het (tuin)plantenasiel Zeist. Een initiatief dat gesteund wordt door Samen Duurzaam Zeist.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen