Nieuw seizoen Natuurlijk Zoey!

Communicatie SDZ (MS) 26-05-2021 2620 keer bekeken 0 reacties

Vanaf zondag 30 mei zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het televisieprogramma Natuurlijk Zoëy uit. De zesdelige serie met presentator Eddy Zoëy heeft als thema natuur in combinatie met duurzaamheid.

Want het bewustzijn over het effect van ons mensen op de natuur is de eerste stap naar een duurzamere planeet. Eddy ontdekt dat er veel duurzame initiatieven zijn in onze regio die weer invloed hebben op onze natuur.

Verwoed natuurliefhebber en vogelaar Eddy Zoëy praat in het programma Natuurlijk Zoëy met biologen, vakidioten en gepassioneerde natuurhobbyisten over de complexe relatie tussen natuur en duurzaamheid. De serie zit daarom ook vol met opmerkelijke en interessante wetenswaardigheden. Zo gaat Eddy op bezoek bij de Amersfoortse StadsWormerij om te kijken hoe ze daar voedselresten om zetten in supercompost. Ook gaat hij op onderzoek uit om de windmolen problematiek te bekijken vanuit het oogpunt van vogels. Want windmolens zijn een duurzame oplossing voor ons energieprobleem, maar is het daarom ook een duurzame oplossing voor ons natuurbehoud als er vogels tegenaan vliegen? En we horen er veel over: stikstof, hoe staat het met het stikstofprobleem in onze regio en wat is de invloed ervan op onze natuurgebieden? Welke dieren en planten leven er in waterbergingen, in een voedselbos en onder de zonnepanelen op de zonneparken? Eddy gaat op pad en zoekt het uit!

0  reacties

Cookie-instellingen