Vakantietip voor kinderen van 4 tot 12: De Natuur Challenge

Communicatie SDZ (MS) 08-07-2021 1464 keer bekeken 0 reacties

Met de Zomer Natuur Challenge kunnen kinderen in de provincie Utrecht op avontuur tijdens de zomervakantie.

Tussen 19 juli en 29 augustus wordt iedere week een online filmpje gelanceerd met een gloednieuwe challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ook bij bezoekerscentrum de Boswerf is een super tof filmpje opgenomen. Ontdek met de challenge welke leuke, spannende en leerzame activiteiten je zelfstandig in de natuur kunt doen! Dit kan in je tuin, het speelveldje, in het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de kinderopvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd! 

Website en aanmelden

Meer informatie staat op www.zomernatuurchallenge.nl. Daar kunnen kinderen, ouders en kinderopvang zich aanmelden om de challenge iedere week automatisch in de mailbox te ontvangen. Ook worden de challenges in de zomervakantie wekelijks op deze website geplaatst en kunnen kinderen en ouders foto’s van de uitvoering van de challenge delen. De challenges staan ook op de facebookpagina van De Boswerf: www.facebook.com/boswerf.

Groen doet goed

De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van het programma Groen doet goed. Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar in de provincie Utrecht meer naar buiten gaan. Spelen in de natuur is leuk en gezond. Door buiten te spelen in een natuurlijke omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt, hebben ze plezier en komen ze tot rust. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook erg leerzaam en leuk. Inmiddels is in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van Natuur- en Milieu-educatie Centra samen met lokale partners, actief vanuit Groen doet goed. Met dit netwerk worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd waardoor kinderen vaker de natuur ontdekken.
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen