Gemeenteraad akkoord met stappenplan naar een aardgasvrije gemeente

Hans Snel 21-07-2021 2650 keer bekeken 0 reacties

Uiterlijk in 2050 nemen we in Zeist helemaal afscheid van aardgas voor het verwarmen van onze huizen, ons water en voor het koken. We vervangen het aardgas door duurzame alternatieven om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen. Hoe en wanneer, dat staat in de Transitievisie Warmte.

Nog niet alles is  bekend, want tussen nu en 2050 zullen er nog heel wat nieuwe duurzame alternatieven op de markt komen. Maar in de Transitievisie warmte is wel al aangegeven, welke wijken het eerst aan de beurt zijn en welke mogelijkheden nader worden onderzocht. En ook voor wijken die voorlopig nog niet aan de beurt zijn, kun je lezen aan welke opties wordt gedacht. Heb je zelf verbouwingsplannen, neem hier dan kennis van. Bij de Transitievisie vind je ook een handreiking voor bewoners, met handige tips.

Op 13 juli ging de gemeenteraad akkoord met de Transitievisie Warmte. Hiermee is de visie definitief. Maar omdat er nog best veel onzeker is, gaat de gemeente hem ieder vijf jaar actualiseren. 

Meer hierover vind je op de website van de gemeente. Hier kun je ook de Transitievisie en de bewonershandreiking downloaden. 

0  reacties

Cookie-instellingen