Veel waardering én verbetertips voor Deelbakfiets Zeist

Hans Snel 21-07-2021 4706 keer bekeken 0 reacties

Ruim 50 gebruikers van de Deelbakfiets Zeist hebben in juni de enquête ingevuld. De Deelbakfiets voorziet beslist in een behoefte en gebruikers willen er ook best iets voor betalen. Nu is de Deelbakfiets nog gratis. Maar verbeterpunten waren er ook volop. Want nog niet alles verloopt vlekkeloos.

Resultaten enquête

In 2017 is de voorbereiding gestart, in mei 2018 reden de gratis elektrische deelbakfietsen rond in Zeist. Initiatiefnemer Arnout van Dijk: "We vonden het tijd om eens de ervaringen na te gaan, de wensen en ook of gebruikers meer betrokken willen zijn. We wilden al verbeteringen aanbrengen maar dit was ook een moment om even te vragen: wat willen jullie als gebruikers?

Nou, dat hebben we geweten! Van enthousiaste en leuke reacties tot echte afbranders, waardoor je de moed in de schoenen zakt. Blijkbaar waren er andere verwachtingen bij gebruikers. Mensen die dachten dat ambtenaren het allemaal verzorgden, dat de gemeente de grote primaire sponsor was en dat er een grote helpdesk bij zat. Of een Amerikaans bedrijf.

Toch is het leuk om te lezen dat het vrijwilligersproject veel waardering kan krijgen en men mee wil denken. Ruim 10 mensen hebben aangegeven mee te willen helpen als bijvoorbeeld beheerder van een bakfiets. Of om de bakfietsen meer bekendheid te geven."

Betalen naar gebruik

Een aandachtspunt zijn de kosten en hoe die betaald kunnen worden. Tot afgelopen jaar werden de kosten betaald door Samen Duurzaam Zeist en dat is binnen de regels nu afgelopen. De mensen die gereageerd hebben willen bij voorkeur betalen naar gebruik. Arnout: "Daar gaan we dan ook verder naar kijken. Of sponsoring bij de winkelcentra. Kortom, genoeg te doen om voort te zetten."

Meer info

Meer resultaten uit de enquête vind je hier

De Deelbakfiets is een van de eerste projecten vanuit Samen Duurzaam Zeist. Wil jij je daar ook voor inzetten? Stuur dan een mailtje naar contact@deelbakfietszeist.nl

0  reacties

Cookie-instellingen