Afscheid van Hanna van den Dool

Hans Snel 02-09-2021 1535 keer bekeken 0 reacties

Sinds de start van SDZ is Hanna één van de drijvende krachten geweest. Ze coördineerde de pijler gezonde leefomgeving, nam deel aan het activatieteam, promootte de aanleg van sedumdaken en nog veel meer. Nu woont ze in Coevorden. Hans Snel interviewde haar ter gelegenheid van haar afscheid.

Wie in Zeist iets doet op het gebied van duurzaamheid, kent Hanna. Een greep uit de vele initiatieven die zij heeft genomen: de Allegrotuin, de Waterwachters, de Exotenbrigade, het meten van de luchtkwaliteit, de Snuffelfiets en het sedumdaken-project. En vanaf de oprichting droeg ze ook bij aan de organisatie van Samen Duurzaam Zeist.

'grip op je leefomgeving'

Wat motiveerde haar om zoveel duurzame initiatieven te ondernemen? “Het is goed om grip te hebben op je leefomgeving. Dat begon in 1994 bij eigenbelang. Mijn jongste kind was 1 jaar en ik ergerde mij aan de vele hondenpoep. Samen met een andere moeder wilde ik Zeist hondenpoepvrij maken. Nu hangen op veel plaatsen zakjes die eigenaren kunnen gebruiken. Ik merkte dat alleen gaan voor je eigen belang geen goede oplossing oplevert. Samen kom je tot betere oplossingen. Door het met elkaar opstellen van de Brede Milieuvisie werd ik mij nog meer bewust van het belang en de vele aspecten van duurzaamheid.”

'zoveel mensen actief gekregen'

Hanna kijkt met trots terug op haar tijd in Zeist: “We hebben zoveel mensen actief gekregen en we hebben degenen die al actief waren aan elkaar verbonden. We hebben in goede samenwerking met de mensen van de gemeente veel bereikt. Maar ook met bijvoorbeeld RIVM en de provincie bij het meten van de luchtkwaliteit.”

'vele kleine stapjes brengen je ver'

De rust en de ruimte hebben Hanna en haar man bewogen om Zeist te verlaten. Ze geniet van de lap grond rond haar woning. Tegelijkertijd mist ze de vele goede contacten die ze heeft opgebouwd. En de Groene Winkel: “Ik moet hier wel een moestuin beginnen voor mijn duurzame groente!”. Haar tip aan ons: “Verwacht niet teveel, wees blij met elke stap, vele kleine stapjes brengen je ver”.

Hanna neemt op 3 september vanaf 16:30 uur afscheid van Zeist. Wil je er bij zijn? E-mail naar info@samenduurzaamzeist.nl.

Foto: Mel Boas

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen