Zeist kleurt groen zaterdag!

Communicatie SDZ (MS) 20-09-2021 1946 keer bekeken 0 reacties

25 man, 36,5 kg, 22 graden, 28 zakken, in totaal ruim 80 km gelopen: Zeist is weer een stukje schoner 

Wethouder Catsburg trapte af bij de Boswerf met de leerlingen van de 1e klas van het Technasium van de Breul. Zij onderzoeken hoe zwerfafval ontstaat en nog belangrijker: hoe voorkomen we dat het maar blijft slingeren? Vervolgens gingen ze zelf aan de slag met knijper en handschoenen, ter beschikking gesteld door de Boswerf. 

Om 13.30 gingen er 5 groepjes vanuit 5 wijken op pad naar het gemeentehuis. De Bermbrigade zorgde voor grijpers, hesjes en handschoenen, om veilig te kunnen rapen. De focus lag dit jaar op de doorgaande wegen, omdat daar altijd veel te vinden is, weggegooid uit auto’s of “verloren” door fietsers. 

Met de app “Helemaal Groen” houden we bij welke wegen weer opgeschoond zijn. 

Opvallend is dat er vergeleken met vorige jaren langzaam minder zwerfafval lijkt te zijn; er lopen veel opgeruimde Zeistenaren hun vaste rondje, EN er is statiegeld op plastic flesjes ingevoerd op 1 juli 2021. Dat merken we in de bermen, en is goed nieuws voor milieu en het aanzicht van onze mooie gemeente. Op naar statiegeld op blikjes;  Red Bull en goedkoop Duits bier blijven kampioen. 

Na twee uur verzamelden we bij het gemeentehuis om alle zakken te wegen en iets lekkers te halen bij de Foodtruck van Alex in het Walkartpark. Een mooi resultaat!

Dank aan iedereen op straat en achter de schermen (Samen Duurzaam Zeist voor de bakfiets, Bezoekerscentrum De Boswerf voor de grijpers en Alex van Shrimps&Meat voor de lekkere hap in het Walkartpark): Pak ‘t op 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen