Zeister bijdrage aan wetenschappelijk rapport over Nederlands landbouwbeleid.

Communicatie SDZ (MS) 20-09-2021 4621 keer bekeken 1 reacties

Minister Schouten heeft op 15 september het rapport “Naar een doeltreffend en doelmatig Strategisch Plan” naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het rapport brengt keuzes in beeld die voortvloeien uit het nieuwe Europese landbouwbeleid (het GLB). 

In het huidige systeem krijgen de boeren een gelijk steunbedrag per hectare. In het nieuwe systeem stellen de onderzoekers voor, een deel van dat steunbedrag te koppelen aan agrarisch landschap- en natuurbeheer. Enkele concrete voorstellen van de onderzoekers aan de Regering en de Tweede Kamer zijn daarnaast: waterpeilverhoging in de veenweidegebieden en extensivering van de landbouw rond Natura 2000 gebieden.

Hoewel het rapport het belang van de Kromme Rijn-corridor verre overstijgt, vindt de werkgroep biodiversiteit aandacht in Zeist voor dit rapport op zijn plaats. Het is namelijk door de Wageningen Universiteit opgesteld, met Robert Baayen als projectleider. Robert Baayen is een van de ‘professionele vrijwilligers’ bij de werkgroep en daarmee een grote bron van kennis en ervaring.

Je kunt het rapport downloaden op de website van de Tweede Kamer
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Jelle Schottelndreier

27-09-21 om 13:49

Mooi!
Hoeveel is dat steunbedrag per hectare?

Cookie-instellingen