Voorlezen en vertellen in 75 klassen - Dag van de Duurzaamheid

Communicatie SDZ (MS) 18-10-2021 2198 keer bekeken 0 reacties

Renata Moi is een van de 75 voorlezers die op vrijdag 8 oktober in 6 gemeenten voorlazen op basisscholen en met de kinderen in gesprek gingen over ‘worden wat je wil ‘ en ‘duurzaamheid’.

Renata heeft ervoor gekozen om voor te lezen uit haar eigen boek ‘Zoals beloofd’, het verhaal dat ze schreef over het ontwikkelingswerk dat ze jaren deed in Kenia.

Met de bovenbouwleerlingen van de topklas van Montessorischool Griffensteyn in Zeist sprak ze over je eigen pad volgen, kiezen voor je passie. Een mooie drijfveer om je in te zetten voor een duurzame wereld.

Samen met 4 andere collega’s van de Omgevingsdienst regio Utrecht, organiseerde Annemarieke Holland van de Boswerf dit voorlees- en vertelevenement, waarbij ze de voorlezers wierven onder betrokken inwoners van de Bilt, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Woerden en Zeist. Voor elke leeftijdsgroep kozen ze een voorbeeldboek om uit voor te lezen; ‘Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’ van Bette Westera en Henriette Boerendans voor de kleuters, ‘Tim de kleine boswachter’ van Jan Paul Schutte voor groep 3/4; ‘Als een boom’ van Maria Gianferrari voor de groepen 5/6 en ‘een biologische bonusmama’ uit de bundel ‘De kracht van nieuwe energie’ voor de hoogste groepen.

Ruim 125 schoolklassen meldden zich aan voor dit evenement in de Kinderboekenweek en op de Dag van de Duurzaamheid. De klassen waarvoor geen voorlezer beschikbaar was, ontvingen een DIY-pakket met boeken en handout. Om nog een keer te benadrukken hoe belangrijk het is om je hart, je passie te volgen, trakteerde Renata Moi de leerlingen na afloop op ‘harte-koekjes’.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen