Opening eerste buurt-wormenhotel in Zeist 

Communicatie SDZ (MS) 29-10-2021 3513 keer bekeken 0 reacties

Op vrijdag 29 oktober opende wethouder Wouter Catsburg de deuren van het eerste buurt-wormenhotel van Zeist.

Rowin Snijder, de maker van het hotel, en Charlotte Verhoeve, compostcoach, gaven vervolgens een korte workshop voor deelnemers en geïnteresseerden. Het hotel staat op de groenstrook naast het appartementencomplex Beverburg op de Prinses Catharina Amalialaan in Kerckebosch. 

Wormenhotel 

Een wormenhotel is een soort kast waar buurtbewoners hun groente, fruit- en etensresten in composteren met behulp van wormen. De wormen zetten deze voedselresten in zo’n negen maanden om in compost van topkwaliteit. Dat kan geoogst en gebruikt worden voor (buurt)tuin, balkon en bloempot. Alleen bewoners die meedoen aan het project kunnen er hun Gft-afval  in kwijt. Er kunnen maximaal 20 huishoudens deelnemen. Er is nog plek om mee te doen. 

In de appartementencomplexen in de Prinses Catharina Amalialaan is er nu geen mogelijkheid voor het gescheiden inleveren van Gft (Groente-, Fruit- en Tuinafval). Ook zijn er bewoners van de laagbouw die geen Gft-container hebben. Dit bracht initiatiefneemster Willemijn Hensbroek op het idee om bij de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist te informeren wat je zou kunnen doen om het scheiden van GFT- afval toch mogelijk te maken in haar buurt. Met de plaatsing van het hotel start een proefproject. Over een half jaar wordt het project geëvalueerd.  

Samen Duurzaam Zeist zet zich met het initiatief Compost Lokaal in voor een groene kringloop. Het wormenhotel past ook perfect bij de ambities van de gemeente Zeist: handelen vanuit kringlopen (circulaire economie), meer groen en verbondenheid in de wijk. 

(op de foto staat Charlotte Verhoeve, de compostcoach)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen