Familie Vervoort verduurzaamt in twee dagen woning en tuin

Communicatie SDZ (JvdB) 13-01-2022 729 keer bekeken 0 reacties

Op zaterdag 22 januari is op SBS6 te zien hoe de familie Vervoort uit Zeist thuis in rap tempo korte metten maakt met de stijgende energierekening. De hoge energieprijzen baarden vooral vader Juul Vervoort grote zorgen. Hij meldde zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over.

Juul meldde zich aan om zijn vrouw en drie jonge kinderen een duurzaam en warm thuis te geven. Met behulp van de vader van Juul, het Green Make Over Doe Het Zelf Pakket en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, namen ze de doe het zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun huis maximaal te verduurzamen. Het resultaat is zaterdag 22 januari te zien om circa 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur.

De redactie van het programma heeft het groene Zeist uitgekozen om de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen op te nemen. In de aflevering zien we onder andere hoe de bewoners inspiratie opdoen in het Energiecentrum van Mijn Groene Huis aan Slotlaan 300. Daar wenst ook Wouter Catsburg, wethouder duurzaamheid, de bewoners persoonlijk succes en beantwoordt hij hun vragen over aardgasvrij wonen. Diverse lokale ondernemingen leveren hun bijdrage. De Green Make Over aflevering vanuit Zeist wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal, gemeente Zeist, Mijn Groene Huis en SpeedComfort.

 

Makkelijk zelf doen

Dit programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat u thuis heel makkelijk zelf kunt doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Daarmee bespaart u energie en geld. Tegelijkertijd gaat het wooncomfort erop vooruit, draagt u bij aan het bestrijden van klimaatverandering en wordt uw huis beter voorbereid op de toekomst. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en klimaatverandering laat zien dat we beter vandaag dan morgen kunnen starten met een milieuvriendelijker levensstijl. Green Make Over gaat vooral om snel te realiseren maatregelen die u zelf kunt nemen. Daarom gaan bewoners in het programma zelf thuis aan de slag gaan, in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging.

De presentatie is in handen van Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert), Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) en Gwen Jansen (programmamaker). Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie en tips. Klik hier voor de trailer van de aflevering vanuit Zeist.

Meer weten over wat u zelf kunt doen om uw huis te verduurzamen? Vraag advies bij Mijn Groene Huis van Stichting Energie Zeist.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen