Zadenbieb Den Dolder: gratis zaden lenen

Communicatie SDZ (JvdB) 10-02-2022 724 keer bekeken 0 reacties

Den Dolder is vanaf 22 februari een bibliotheek rijker, namelijk een zadenbieb. Hier kun je kosteloos biologische zaden lenen en ruilen. In de zadenbieb vind je zaden van groenten, kruiden en bloemen.  

Het doel is om inwoners van Den Dolder enthousiast te maken om zelf groente, kruiden en bloemen te gaan kweken door kosteloos zaden ter beschikking te stellen. Zaden staan aan de basis van voedsel voor mens en dier en maken gezond en lekker eten mogelijk. Leuk om samen met kinderen of de buurt te gaan kweken.

In de bibliotheek van wijkservicepunt Pelita staat een bak met zakjes zaad. Iedereen is welkom om maximaal 3 zakjes zaad per maand te ‘lenen’. Het wordt ‘lenen’ genoemd omdat ze graag na de bloei een deel van de zaden van de betreffende plant terug willen hebben. Deze worden dan weer aan de zadenbieb toegevoegd zodat er altijd aanbod is. Belangrijk is dat de zaden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gekweekt. Zo blijft het biologische aanbod in stand.

Op zondag 20 februari is er van 14 tot 16 uur gelegenheid om kennis te maken met de zadenbieb en uitleg te krijgen van de organisatoren.

De zadenbieb in Pelita (Dr. Ramaerlaan 2 in Den Dolder) is iedere dinsdag en donderdag geopend.

Wil je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de Zadenbieb en eventuele activiteiten die georganiseerd gaan worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.DenDolder.nl.

0  reacties

Cookie-instellingen