Gratis bijenbloemmengsel voor inwoners Gemeente Zeist

Communicatie SDZ (JvdB) 01-03-2022 1361 keer bekeken 0 reacties

Inwoners van Zeist kunnen vanaf nu gratis bijenbloemenmengsel aanvragen om de bijen en de natuur te helpen en hun tuin te verfraaien. Dat is het resultaat van ‘Bee Deal’ van de gemeente Zeist met het Platform Stadslandbouw.

Het gaat om mengsels met inheemse 1- en 2-jarige soorten en ook vaste planten. Geïnteresseerden kunnen de mengsels bestellen via bijenbloemzeist@gmail.com.

Bijen zijn enorm belangrijk voor de natuurlijke bestuiving van bloemen en planten en daarmee voor onze voedselvoorziening en tuinen. De bijen hebben het echter moeilijk ten gevolge van een afnemend aantal geschikte bloemen en vanwege onkruidbestrijdingsmiddelen. Inwoners kunnen de bijen helpen door de aangeboden zaden in hun tuin of op een andere locatie te zaaien met als resultaat een kleurrijke bloemenpracht en aantrekkingskracht voor de bijen.

Behalve mengsels voor particuliere tuinen zijn er ook mengsels met gras beschikbaar voor in het openbaar groen. Hiervoor is wel toestemming van de gemeente Zeist nodig, omdat niet alle plaatsen hiervoor even geschikt zijn. Daarnaast zijn er voor bijzonder waardevolle natuurachtige locaties aparte mengsels beschikbaar. 

Het Platform Stadslandbouw is een initiatief onder de vlag van Samen Duurzaam Zeist. Samen Duurzaam Zeist is een beweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente.  Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.

 

0  reacties

Cookie-instellingen